Emnevisning

 • Akuttmedisin (Åpent kurs)

  Velkommen til Nettkurs i akuttmedisin for legevaktpersonell!

  Kurset inneholder grunnleggende akuttmedisinteori tilpasset legevakt. Deler av kurset kan brukes i forbindelse med lokal akuttmedisinsk trening.

  Nasjonalt kompetansesenter for legevaktmedisin har laget kurset på oppdrag fra Helsedirektoratet.

  Kurset er optimalisert for nettleserene Safari, Firefox, Opera eller Chrome på datamaskin (ikke mobil og nettbrett).

  Trenger du å endre størrelsen på kurset i nettleseren, vil du i de fleste nettlesere kunne trykke CTRL med pluss- eller minustasten.

  • Påmelding og kursdokumentasjon

   Kurset er et åpent kurs uten kursavgift, men for de som trenger kursbevis og å få dokumentasjon på oppfylt kompetansekrav etter akuttmedisinforskriften, kreves påmelding og betaling av et administrasjonsgebyr på kr 250. Dette gebyret blir dekket av tilskuddsordningen for kursene i akuttmedisin. Kurset skal gjennomføres før den praktiske delen. Ønsker du dokumentasjon må du:

   1. Logge deg inn med knappen øverst til høyre
   2. Følge lenken til "Hjem" til forsiden eller klikke Oppvakt-logoen
   3. Følge kurslenken til den lukkede versjonen av kurset: "Akuttmedisin"
   4. Betale for påmelding til kurset

   Bare i den lukkede versjonen husker Oppvakt til neste gang hva du svarer i modulene og hvilken side du er på om du går ut av en modul. Du får også tilgang kursprøven og diskusjonsforum. Om du ønsker kursdokumentasjon bør du derfor melde deg på den lukkede versjonen fra starten.

   • Kursgodkjenninger for betalversjonen av kurset

    Kursgodkjenninger dokumentert med kursbevis:

    • Leger: Godkjent av Legeforeningen med 7 timer som del av klinisk emnekurs dersom det tas i tilknytning til praktisk akuttmedisinkurs godkjent som klinisk emnekurs i akuttmedisin. Nettkurset godkjennes også som selvstendig valgfritt kurs med 7 timer.
    • Sykepleiere: Godkjent av Norsk sykepleierforbund som meritterende for godkjenning til klinisk spesialist i sykepleie/spesialsykepleie med 7 timer.
    • Helsesekretærer: Godkjent av Helsesekretærforbundet som 7 timers tellende kurs til klinisk fagstige for autoriserte helsesekretærer.

    Kursbeviset blir liggende i portalen og kan hentes fram ved innlogging.